Tripa a la catalana

Ingredients:

Tripa morena de vedella, ceba, all, tomàquet i patates. Per a la picada: ametlles, avellanes i pa torrat.

Elaboració:

Netegem la tripa i la tallem a tires llargues i primes, igual que quan tallem patates fregides, que també en farem en aquest plat. Preparem el sofregit amb ceba, all i tomàquet. Quan veiem que el sofregit fa xup-xup a la cassola, hi posem la tripa, remenem i baixem el foc al mínim.

Mentrestant, preparem una picada amb ametlles, avellanes i pa torrat. Hi podeu posar també un all aixafat. Afegim la picada a la cassola i remenem bé.

Fregim unes patates i quan les tinguem a punt les posem a la cassola. El fet de fregir-les és important perquè així evitarem que es desfacin durant la cocció.

Afegim aigua a la cassola fins cobrir just la tripa i les patates, hi afegim un polsim de sal i mantenim el foc al mínim. Quan vegeu que la salsa comença a espessir-se, és el moment de retirar la cassola del foc. Haurem estat prop d’uns 30 minuts, ja que la tripa l’hem posada cuita al principi. Deixeu reposar la tripa i a l'hora de servir, poseu-hi una culleradeta d’all i oli, que és el que mana la tradició per aquesta recepta tant nostrada, tot i que ho deixem al vostre gust.

Sense comentaris.

Deixa un comentari