Fricandó de llengua de vedella amb moixernons

És recepta de l’àvia, i com en la majoria de plats tradicionals i per descomptat a la nostra cuina, el sofregit hi juga un gran paper, a part de la llengua de la vedella, que ens la podeu comprar a la botiga ja cuita o bé crua.

Us expliquem el procés per cuinar-la crua. Requereix el seu temps però no és un plat complicat. Per començar poseu la llengua en una paella amb oli i la salteu durant uns minuts. A continuació, la cobriu amb aigua i la deixeu bullir aproximadament durant una hora i mitja. Com que hem escollit uns moixernons, poseu-los en remull mentre preparem aquest plat.

Entra en escena el sofregit. Agafeu una ceba tallada emincé, a làmines fines, tomàquet, alls, una mica de conyac, i prepareu el sofregit. Hi poseu la llengua i a rostir durant unes quatre horetes a foc baix.

En calent, la llengua es pot pelar fàcilment, i aleshores es talla en uns petits filets com podeu veure a les fotografies. Passeu el sofregit per la batedora –àvies i no tant àvies li segueixen dient el “minipimer”- i tindreu una salsa per llepar-se els dits.

Arriba l’última part: un cop tallada la llengua i amb la salsa ja preparada, ho poseu a la paella amb els moixernons i l’aigua en què els heu tingut mentre preparàveu el rostit. Feu una cocció d’uns 30 minuts i a servir!

Sense comentaris.

Deixa un comentari