Llengua de vedella

Inclosa dins del grup de les vísceres vermelles, la llengua és un aliment que, com la majoria dels menuts, no deixa ningú indiferent: o t’encanta o no t’agrada. Forma part del receptari de cuina tradicional, malgrat que cada cop es cuina menys pel temps que demana. Tot i això xefs de renom l’han recuperat i inclòs en les seves cartes, com ara Martín Berasategui i la seva recepta de llengua amb salsa, o mediàtics i trapelles com Karlos Arguiñano i David De Jorge ‘Robin Food’, que han fet als seus programes de televisió receptes com llengua amb salsa i pèsols i llengua amb salsa verda.

D’un gust lleugerament dolç, abans de menjar-la s’ha de netejar molt bé: s’ha de bullir amb molta aigua durant uns 10 minuts i rascar-la després amb un ganivet, perquè perdi la pell i totes les impureses. Tot i això també en podeu comprar de neta i ja cuita, perquè només l’hagueu d’incorporar a l’estofat o la preparació que havíeu pensat cuinar.

Amb un valor nutritiu més elevat que el d’un tall de carn, la podeu trobar al mercat durant tot l’any. Conté proteïnes d’alt valor biològic, vitamina B12 i rivoflabina i el 70 per cent del seu pes total és aigua. No té pràcticament hidrats de carboni i sí minerals com ferro, magnesi, zinc, potassi, fòsfor i seleni.

Sense comentaris.

Deixa un comentari