Llengua amb bolets

Ingredients

Llengua de vedella crua o ja cuita, bolets, ceba, tomàquet, pastanaga, porro, all, vi aromàtic, herbes provençals, conyac, una fulla de llorer.

Elaboració

Primer de tot: heu de saber que la podeu comprar crua o ja cuita. Primer us expliquem com preparar-la ja cuita. Agafem i la tallem a filets d’un gruix d’un dit. Fem un sofregit de ceba, pastanaga, porro, vi aromàtic i herbes provençals. Un cop tot confitat, hi posem tomàquet ratllat i un parell d’alls. Quan està tot cuit, ho passem per la batedora i li afegim els filets de llengua i els bolets. Ho deixem coure tres quarts d’hora i ja ho tenim fet !

Si la comprem crua: la cuinem amb la pell. La passem per la cassola, sofregida per cada cantó durant un minut i la pell es tornarà blanca de cop. La cobrim d’aigua amb una fulla de llorer i una ceba. La deixem coure durant un parell d’hores. Després li posem una mica més de ceba, i pedaços grans de tomàquets i alls. També li podem afegir la pastanaga i el porro o el que més us vingui de gust, i un raig de conyac. Quan ja està tot sofregit i hem comprovat que la llengua ja està tendra –punxeu-la de tant en tant per comprovar-ho-, traurem la llengua de la cassola i li trèiem la pell, que sortirà tota sola quan està calenta. La tallem a filets i fem el mateix amb la salsa: la passem per la batedora. De nou a la cassola, hi afegim uns moixernons o una barreja de bolets. I ja la podeu servir a taula.

 

Sense comentaris.

Deixa un comentari